Historien i bilder

 • 1976
 • 2016
 • 2017
 • 1976

  1976

  Historien utfolder seg - følg med!

  2016-11-01: Høsten 2016 ble første bil levert fra det ny-startede Fylkesnes Bil på Litlabø, Stord. Det kommende året feirer vi 40 år i bilens tjeneste, og vil fortløpende legge ut små og store begivenheter fra vår rikholdige historie. Følg med oss her, og på Facebook: www.facebook.com/fylkesnesbil

  1976

  Det startet med årets bil 1975!

  «Simca 1307 og 1308 ble lansert i 1975, og nesten omgående ble den valgt til «Årets bil i Europa» …»

  Slik begynner brosjyren til Simca 1307 og 1308 fra 1976. Og slik begynner historien om Fylkesnes Bil. Årets bil ble den aller første vi leverte, og starten på et lokalt bileventyr. I dag har Fylkesnes Bil mer enn 50 ansatte og er regionens største bilsenter, med avdelinger på Husnes og i Haugesund. Klikk deg videre gjennom vår spennende historie, den er full gode historier.

  1976

  Simca 1100. Noen er mer sporty enn andre!

  Simca 1100 ble bil nummer to ut dørene på Litlabø, og hvis du nå tenker at dette kan bli en litt vel detaljert historieoversikt; nei, vi har ikke tenkt å gå gjennom alle de mer enn 13.000 leveringene vi har gjort siden oppstarten, men legger inn noen biler innimellom for å vise den enorme utviklingen bilen har hatt siden oppstarten vår i 1976.

 • 2016

  2016

  MS Sunnhordland kom hjem!

  Høsten 2016 var det 40 år siden Dagfinn og Kjell Fylkesnes startet Fylkesnes Bil på Litlabø, Stord, og 3. november startet vi 40-årsjubileet med å være en aktiv bidragsyter i hjemkomsten til MS Sunnhordland.

  2ooo personer møtte opp da skipet la til på nattrutekaien.

   

  2016

  Vi ble tildelt Næringsprisen 2016!

  Mediehuset Sunnhordland tar bilde av Kjell og et utvalg av våre ansatte med Næringsprisen 2016 – et flott bilde malt av Magdalena From Delis. Begrunnelsen for prisen lød slik:

  «Fylkesnes Bil er en aktør som gjennom mer enn 40 år har bygd opp en solid bedrift med i dag over 60 ansatte. Gjennom oppgang- og nedgangstider har de lært at fokus på målrettet kundepleie, godt arbeidsmiljø, problemløsning og ikke minst optimisme – gir solide relasjoner og gode resultat. Selskapet ser på hele regionen som sitt marked, og har en god posisjon i markedet.

  Fylkesnes Bil er en aktiv og synlig aktør i lokalsamfunnet som også engasjerer seg i spørsmål om infrastruktur og næringsutvikling. En aktør som støtter lag og organisasjoner og gode formål på en flott måte. Stord, 10 november 2016»

  – Dette er en lagseier, sier sjefen selv. Vi har en flott og lojal gjeng som har gjort en god jobb over tid. Vi har alltid hatt et høyt kundefokus, og dette er det kjekt å få annerkjennelse for. Spesielt kjekt er det at dette skjer nå når vi fyller 40 år.

  2016

  Julegave til Frelsesarmeen!

  Julen 2016 meldte Frelsesarmeen om mindre bidrag over hele landet. Lokalt skrev pressen om Stord-avdelingens behov for mat til proviantkassene som deles ut til 60-100 familier hver fredag. Dette var bakgrunnen for at bilselger Kjetil Gundegjerde foreslo en julegave fra 40-årsjubilanten. Kjetil og Sigfred Framnes lastet 2 varebiler med ulike varer; 150 kg kylling, kjøttdeig, egg, juice, saft, melk, smør, hermetisk kjøtt, pølser, mandariner og fruktcoctail.

  Gaven skulle sette fokus på det viktige arbeidet Frelsesarmeen gjør, med håp om at andre bedrifter og privatpersoner ville gjøre det samme.

  Vi arrangerte også konkurranse på Facebook, der den som gjettet riktig antall kilo matvarer fikk donere 5.000,- kr til et valgfritt lag eller organisasjon.

  2016

  Storfint besøk!

  15. desember hadde vi storfint besøk på Heiane.

  I forbindelse med 40-årsjubileet var grunnlegger Dagfinn Fylkesnes (i midten) og de tre aller første kundene våre: Laila og Per Hallvard Magnussen (Simca 1307/1308), Kåre Selle (Simca 1100 GLX 5 dørs) og Ragnhild og Sveinung Huglen (Simca 1100 LX 3-dørs) invitert på omvisning i bilanlegget, med påfølgende middag på MS Sunnhordland.

 • 2017

  2017

  Takker av etter 40 fantastiske år!

  I slutten av mars 2017 ble det kjent at daglig leder hos Fylkesnes Bil, Kjell Fylkesnes, selger seg ut av selskapet etter 33 år i sjefsstolen. –Bilbransjen er en flott bransje, og jeg har hatt 40 fantastiske år i Fylkesnes Bil. Nå er det imidlertid på tide å slippe nye krefter til, kunne han fortelle. «De nye kreftene» jobbet allerede i konsernet, er lokale, og har haugevis med erfaring fra bransjen. Roald Almås, mangeårig aksjonær og serviceleder tok over som daglig leder, salgsleder og Mitsubishi-ansvarlig Kjetil Gundegjerde, regnskapsleder Jonas Engelsen Landro og daglig leder hos Bauge Auto i Hagesund, Sveinung Bauge tok over driften fra 1. april. – Vi overtar en veldrevet bedrift, og vil takke Kjell for alt han har gjort. Vår oppgave blir å videreføre arven, slik at kundene fremdeles får den samme gode servicen, sa en optimistisk Almås.

  Kjell var med på å utvikle bedriften fra en tremannsbedrift på Litlabø til regionens største bilforhandler, med avdelinger på Stord, Husnes og Haugesund (Bauge Auto). – Jeg synes det er godt å «gi seg på topp». Først og fremst vil jeg få takke de ansatte, samarbeidspartnere og våre flotte kunder gjennom 40 år for uforglemmelige stunder. Det er vi som skal takke, Kjell …